Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade

Ingredienser

 

1 kg øko jordbær

500 gr øko sukker + 2 spsk

2 tsk rød melatin

(Atamon)

Hvordan gør man.


Det er meget nemt at lave sin egen marmelade og der findes mange forskellige varianter af denne opskrift, som er en ren base - men en lækker base, der bare kan stå for sig.


Du skal først skylle og nippe jordbærrerne fri for stilkene. Hernæst kommes jordbærrerne i en gryde sammen med sukkeret, hvor det skal stå over svag varme i ca. 20 minutter.


Imens marmeladen koger, kan man bruge tiden på at rense glassene ved at hælde kogende vand over dem, for dernæst at skylle dem i Atamon, hvis man vil have at marmeladen kan holde sig længere. Man hælder, hvad der svarer til én tsk. Atamon i glasset, vender det rundt, så der er Atamon på alle sider og i låget og hælder det videre til næste glas. Sådan fortsætter man, til alle glas er skyllet og det overskydende Atamon er hældt ud.


Herhjemme kan vi bedst lide marmeladens "mellemrum", dvs. der hvor der ikke er hele bær og vi er derfor begyndt at blende det, men det kan man jo gøre som man vil.


Marmeladen sættes over varmen igen (efter blendningen) og der tilsættes 2 tsk Rød Metanin blandet sammen med 2 spsk. sukker. Så skal det koge 2 minutter under omrøring og du har nu lavet en lækker marmelade, som straks hældes over på de rengjorte glas og lukkes til med låg.



Lejenkoekkenhave.dk

Hørret Byvej 18

8320 Mårslet

Tlf: 28 92 34 25

E-mail: lejenkoekkenhave@hotmail.com