Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Ingredienser

 

600 gr jordbær

saft fra en lime eller citron

100 gr sukker

0,5 dl vand

1 spsk lys sirup eller glukose

Hvordan gør man

 

For ikke længe siden fik vi en ismaskine og det er fantastisk. Den første is vi prøvede var en jordbærsorbet, da vi i junimåned stod med over 7 kilo jordbær, lige hentet fra haven. På dette tidspunkt havde vi allerede fået de første mange portioner med jordbær med fløde, så nu trængte vi til noget nyt.

 

Først koger man vandet i en gryde, hvorefter man tager det af varmen og tilsætter sukker, som røres rundt til det er opløst. Herefter tilsætter man citron eller limesaften og sirup.

 

Man blender sukkersaften med de friskplukket, rene og nippet jordbær, som nu tilsættes ismaskine, der rører isen i ca. 50 minutter - Vupti så er der is.

 

For at få en god konsistens har isen godt af at stå i frysen lidt.

 

Lejenkoekkenhave.dk

Hørret Byvej 18

8320 Mårslet

Tlf: 28 92 34 25

E-mail: lejenkoekkenhave@hotmail.com