Ærter

Ærter

Ærter er nemme og lækre og noget af det vi altid har plantet for lidt af i vores have. Ærterne kommer næsten aldrig til bordet, men de formår at blive spist i plukkeprocessen. Det er derfor en god idé at plante rigeligt.


Ærterne kan plantes fra midt i april og skal sås i ca. 4. cm dybde og med 5 cm afstand. Det er en god idé at have god afstand mellem rækkerne, så man kan lave et hegn, de kan vokse op ad. Dog kan man lave et en dobbeltrække, hvor ærterækkerne står på hver deres side af hegnet og hvor man f.eks. sår i zig zag. Ærter kan godt lide fuld sol og noget løst og luftigt jord.


Som hegn kan man bruge bambusstænger, pil, hasselnøddegrene - faktisk kun fantasien sætter grænser.

Vi har i år sat to rækker overfor hinanden og lavet et "stativ" af tørret pil. Her satte vi pilegrenene overfor hinanden i rækker at syv grene, samlede dem foroven med en tværbjælke, og noget snor.


Ærter er kvælstoffikserende, hvilket betyder at de opsamler og optager kvælstof fra  jorden og deler det med de omkringstående planter og jorden, man kan derfor så grøntsager ved siden af ærterne som gavner fra kvælstoffet. Det kunne for eksempel være kål.


Ærterne skal helst ikke plantes det samme sted de efterfølgende 3 år.

Lejenkoekkenhave.dk

Hørret Byvej 18

8320 Mårslet

Tlf: 28 92 34 25

E-mail: lejenkoekkenhave@hotmail.com