Rabarber

Rabarber

Rabarber er noget af det nemmeste af dyrke og så kommer de igen år efter år. Derudover er de helt fantastiske i mad, hvor de både kan bruges til saft, kager, is, marmelade, kompot, ja fornylig så vi en opskrift med rabarber, der var svøbt i bacon.

 

Der findes flere forskellige typer rabarber, hvor vinrabarber og jordbærrabarber er de mes populærer, da de er sødere og rødere. De kræver lidt under en kvm hver og fire-seks planter giver et udmærket udbytte. De kan købes hos de fleste plantecentre, men de er også nemme at dele og skal helst deles efter nogle år for at de ikke går i stok. De gør man i det tidleigere forår eller om efteråret, hvor man blot tager et spadestik af rabarberroden og sætter den i jorden et andet sted. 

 

Rabarber er en af de første, hvis ikke ligefrem den første afgrøde, der kommer op af jorden i starten af april. Nogle fremskynder det ved at sætte en spand henover planten, hvilket virker som et drivhus.

 

Man kan læse meget mere om rabarber på havenyt.dk

 

 

Lejenkoekkenhave.dk

Hørret Byvej 18

8320 Mårslet

Tlf: 28 92 34 25

E-mail: lejenkoekkenhave@hotmail.com